cheque voor praatcafé Dementie!

13 mei 2019 09:55

Fifty-One Knokke-Heist doneert cheque voor praatcafé Dementie!

Fifty-one club Knokke-Heist op kruissnelheid met voorzitter Jan Lambert en zijn 17 geëngageerde leden.

Fifty-One club Knokke-Heist is een serviceclub met als rode draad de “dienst aan de gemeenschap”. De club stelt zich tot doel één of meerdere projecten ten dienste van de gemeenschap te ondersteunen. Zeker niet door zich te beperken tot een geldinzameling onder de leden maar vooral door een persoonlijke inzet ten gunste van de gemeenschap.

Fifty-One club Knokke-Heist gaat in 2019 opnieuw volop voor zijn dienst aan de gemeenschap en hun steun aan sociale projecten. Met de opbrengst van de Tentuinstelling in 2018 overhandigt Fifty-One Knokke-Heist een cheque ter waarde van € 1051 voor “Het Praatcafé Dementie”, een initiatief van de vzw Seniorenadviesraad Knokke-Heist.

Hiermee probeert men het taboe rond deze hersenaandoening te doorbreken. Tevens probeert men tegemoet te komen aan de noden van vooral de personen in de omgeving van de persoon met dementie. Deze mensen helpen om beter te leren omgaan met dementie. Voor hen wordt jaarlijks een bijeenkomst georganiseerd waarop ze met al hun vragen terecht kunnen.

Het praatcafé geeft lezingen vooral gericht op mantelzorgers, familieleden, vrienden en hulpverleners van personen met dementie. Gezien het beperkt budget worden er momenteel drie vergaderingen per jaar georganiseerd.

Fifty-One club Knokke-Heist wil graag het Praatcafé Dementie steunen. Er staan nog een aantal projecten op stapel en samen met onze steun kunnen we misschien enkele zaken vooruit helpen.

Op de foto herkennen we de voorzitter Fifty-One Knokke-Heist Jan Lambert(rechts) die de cheque overhandigt aan Walter Bague(links), voormalig secretaris Seniorenadviesraad en voorzitter van de werkgroep dementie. Uiterst links herkennen we Andre Breckx, voorzitter Seniorenadviesraad en Karel Hermans, medewerker van de Dienst Welzijn, Sociaal Huis Knokke-Heist. Zij worden geflankeerd door de leden van Serviceclub Fifty-One Knokke-Heist met vlnr Bernard Thiel, Geert Debruyne, Yves Coucke, Peter Coppens, Rob Maus en Marc Verhaeghe.