Blindgeleidehond Racham studeert af (03 maart 2020)

7 maart 2020 19:55

In samenwerking met VZW Vrienden der Blinden nam onze club in 2019 het peterschap op zich (€ 750) voor de opleiding van blindgeleidehond Racham.

Deze week is Racham afgestudeerd!

Vanaf deze week volgt Racham samen met zijn nieuwe baasje Dirk nog een laatste intensieve training bij VZW Vrienden der Blinden alvorens de leiband volledig wordt overgedragen. Na deze training gaat Racham definitief aan de slag als blindgeleidehond voor zijn nieuwe baasje.

Vanaf de prille leeftijd van 8 weken tot 1 jaar, leefde Racham bij een pleeggezin. Zo raakte hij gewend aan het familieleven. Vanaf de leeftijd van 1 jaar tot 2 jaar volgde de opleiding bij Vrienden der Blinden. Deze vond tijdens de week plaats. In het weekend verbleef Racham bij een ander pleeggezin.

Op de foto zien we Racham met zijn nieuwe baasje Dirk. Ook de pleeggezinnen die Racham opvolgden tijdens de week (tot 1 jaar) en tijdens de weekends (in het 2e jaar, tijdens de training) waren van de partij. Voor Fifty-One Club Knokke-Heist tekenden voorzitter Peter Coppens en protocolchef Jan Mortier present.

Wij wensen Dirk en zijn familie maar ook Racham zelf heel veel plezier met elkaar.

Wij willen ook de pleeggezinnen expliciet bedanken, voor hun vrijwillige inzet bij Vrienden der Blinden.