Een hart onder de riem en een zak vol boterkoeken (Paasmaandag, 13 april 2020)

13 april 2020 19:40

'Moge u in interessante tijden leven', zo gaat naar verluidt het aloude Chinese gezegde. In deze buitengewone COVID-19 tijden kennen onze zorg-, hulp- en dienstverleners er intussen alles van.

Om hen een broodnodig hart onder de riem te steken trok onze club vanmorgen vroeg de baan op, beladen met zakken vol boterkoeken.

Wij gingen langs bij woonzorgcentra Lindenhove (Knokke), Olvo (Heist), De Noordhinder (Heist) en O.L.V. van Troost (Westkapelle). Ook het Boothuis (Heist) en begeleid woonproject Francesco (Knokke) mochten zich verheugen over ons bezoek. Vervolgens waren de twee lokale campussen van AZ Zeno (Knokke-Heist, Blankenberge) aan de beurt. Ook de dienst 100, brandweer en politie in deze twee gemeentes (Knokke-Heist en Blankenberge) mochten zich elk te goed doen aan een zak vol boterkoeken.

Wij konden dit realiseren dankzij de steun van onze lokale bakkerij, Au petit pain d'Or, in de Kustlaan te Knokke-Heist.

Met Fifty-One Knokke-Heist zetten wij ons steeds in voor diverse sociale doelen. In deze uitzonderlijke tijden moet onze aandacht niet in het minst uitgaan naar alle mensen die zich dagdagelijks met heel veel toewijding en passie inzetten voor ons allemaal, vaak in minder dan evidente omstandigheden.

Met deze actie en door middel van een dankbrief die wij samen met de boterkoeken aan elk van deze instellingen bezorgden, willen wij onze hartelijke dank en  ons welgemeend eerbetoon betuigen aan al deze mensen, die elke dag weer klaarstaan voor ons.

Tijdens onze bezoeken kregen wij ook steevast de vraag om mensen te motiveren om de maatregelen van de overheid te blijven opvolgen en respecteren. De getuigenissen van verpleegkundigen en artsen op de COVID-19 afdelingen zijn onwerkelijk, onvergetelijk.

Laat dit een warme oproep zijn om te blijven volhouden. Blijf in uw kot!