1 .500.000 voor het goede doel

28 juni 2022 16:40

Zaterdag 25 juni 2022 was de afsluitende dag van onze dopjesactie met Fifty-One Knokke-Heist en alle basisscholen van Knokke-Heist tijdens Kaboem in Scharpoord. Op 14 locaties in Knokke-Heist en in totaal 2200 kinderen spaarden dopjes voor Vrienden der Blinden in Koksijde. Met de opbrengst van deze dopjes, die trouwens volledig gerecycleerd worden, zorgt Vrienden der Blinden voor de opleiding van assistentie- en blindgeleide honden.

Het is dan ook in het belang van het milieu dat we kunnen helpen met een deeltje van het overtollige plastiek te recycleren en besteden aan een nuttig doel. Onze kinderen leren door deze actie op een positieve manier om te gaan met het milieu. We leren ze ook dat we door een simpele inzamelactie mensen kunnen helpen die ‘anders’ zijn en nood hebben aan ondersteuning. Hun inspanningen helpen andere mensen vooruit! Een goede levensles.

Het resultaat is verbluffend !!!

We spaarden maar liefst 4500 kg dopjes = 20 bigbags x 75.000 dopjes = 1.500.000 dopjes.

In aanwezigheid van Burgemeester Piet De Groote en Schepen van Jeugd Annie Vandenbussche overhandigden we aan elke school een boekenbon tww van € 151 of € 51.

De kinderen die een ingekleurde tekening binnenbrachten, konden nog deelnemen aan een extra wedstrijd. Het juiste aantal was 951. De winnaar kreeg ook nog een boekenbon van € 51.

We danken graag de gemeente Knokke-Heist voor hun logistieke ondersteuning.

Het is de bedoeling dat de actie verder loopt en vanaf september werken alle scholen terug samen met Vrienden der Blinden Koksijde om verder te sparen.