SOCIALE DOELEN GESTEUND DOOR FIFTYONE INTERNATIONAL CLUB KNOKKEHEIST VOOR 2021

Serviceclub Fifty-One Knokke-Heist steunt spelotheek De Wip in Knokke-Heist

“Elk kind aan de lapTOP” ontvangt 5 nieuwe laptops van serviceclub Fifty-One Knokke-Heist

Met het project “Elk kind aan de lapTOP” wil spelotheek De Wip de toegang tot kwaliteitsvol digitaal materiaal voor alle gezinnen in Knokke-Heist blijven garanderen. Het project richt zich vooral op kinderen en jongeren die zich in kwetsbare situaties bevinden en die niet beschikken over degelijk IT-materiaal. Tegelijk kunnen ook studenten hogeschool of universiteit alsook volwassenen die onderwijs volgen hier een laptop lenen.

Ten gevolge van Covid-19 bleek dat een grote groep leerlingen geen toegang hadden tot een laptop of computer. Toegang tot een laptop of computer is op vandaag noodzakelijk om deel te kunnen nemen aan het onderwijs. Het tekort aan voldoende digitale middelen is een chronisch probleem geworden!

“Elk kind aan de lapTOP” is nu een volwaardig nieuw uitleenproject dat zeker en vast onze steun verdient. Fifty-One Knokke-Heist kwam in contact met Spelotheek De Wip via ons lid Yves Coucke van Yccom-IT.

Fifty-One Knokke-Heist schenkt 5 nieuwe laptops twv € 4.750 en hoopt hiermee opnieuw een helpende hand te zijn in de toekomst voor jongeren in de maatschappij. Mevr. Karolien Schotte, coördinator van Spelotheek De Wip nam de nieuwe laptops in ontvangst.

Ondertussen ontving Spelotheek de wip een extra schenking van 4 volledig gereviseerde, kwaliteitsvolle laptops twv € 1.400.

Op de foto vlnr Bernard Steyaert, Dr. Kristof Pierets, Jan Mortier, Yves Coucke en Karoline Schotte.