SOCIALE DOELEN GESTEUND DOOR FIFTYONE INTERNATIONAL CLUB KNOKKEHEIST VOOR 2020

Een hart onder de riem en een zak vol boterkoeken (Paasmaandag 13 april 2020)

'Moge u in interessante tijden leven', zo gaat naar verluidt het aloude Chinese gezegde. In deze buitengewone COVID-19 tijden kennen onze zorg-, hulp- en dienstverleners er intussen alles van. 

Om hen een broodnodig hart onder de riem te steken trok onze club vanmorgen vroeg de baan op, beladen met zakken vol boterkoeken.

Wij gingen langs bij woonzorgcentra Lindenhove (Knokke), Olvo (Heist), De Noordhinder (Heist) en O.L.V. van Troost (Westkapelle). Ook het Boothuis (Heist) en begeleid woonproject Francesco (Knokke) mochten zich verheugen over ons bezoek. Vervolgens waren de twee lokale campussen van AZ Zeno (Knokke-Heist, Blankenberge) aan de beurt. Ook de dienst 100, brandweer en politie in deze twee gemeentes (Knokke-Heist en Blankenberge) mochten zich elk te goed doen aan een zak vol boterkoeken. 

Wij konden dit realiseren dankzij de steun van onze lokale bakkerij, Au petit pain d'Or, in de Kustlaan te Knokke-Heist.

Met Fifty-One Knokke-Heist zetten wij ons steeds in voor diverse sociale doelen. In deze uitzonderlijke tijden moet onze aandacht niet in het minst uitgaan naar alle mensen die zich dagdagelijks met heel veel toewijding en passie inzetten voor ons allemaal, vaak in minder dan evidente omstandigheden.

Met deze actie en door middel van een dankbrief die wij samen met de boterkoeken aan elk van deze instellingen bezorgden, willen wij onze hartelijke dank en ons welgemeend eerbetoon betuigen aan al deze mensen, die elke dag weer klaarstaan voor ons. 

Tijdens onze bezoeken kregen wij ook steevast de vraag om mensen te motiveren om de maatregelen van de overheid te blijven opvolgen en respecteren. De getuigenissen van verpleegkundigen en artsen op de COVID-19 afdelingen zijn onwerkelijk, onvergetelijk.

Laat dit een warme oproep zijn om te blijven volhouden. Blijf in uw kot!


Uitzonderlijke tijden vragen om uitzonderlijke maatregelen: gastrofietstocht 2020 afgelast, Club Fifty-One Knokke-Heist voortaan ook op Facebook (13 april 2020)

Ter ondersteuning van onze goede doelen en lokale gemeenschapswerking organiseert onze club traditioneel elke 2e zondag van september een gastronomische fietstocht in het feeërieke Knokse hinterland.

In 2020 gaat onze gastrofietstocht dit jaar echter uitzonderlijk NIET DOOR, dit ten gevolge van de grote impact van COVID-19.

Wij danken graag al onze sponsors van de voorbije jaren en maken alvast een nieuwe afspraak voor zondag 12 september 2021.

Dankzij uw steun en aanwezigheid kunnen wij ons blijven inzetten voor de sociale doelen in onze regio.

De buitengewone omstandigheden en de noodzakelijke maatregelen genomen door de overheid omtrent COVID-19 stellen ons allemaal voor grote uitdagingen maar bieden ook belangrijke opportuniteiten. 

Mensen staan noodgedwongen stil bij zaken die anders blijven liggen, zaken waar in deze jachtige tijden vaak te weinig aandacht aan wordt besteed. Mensen gaan zich op andere manieren organiseren en verbinden met elkaar. 

Wij maken daarom graag bekend dat u ons voortaan ook via Facebook kan terugvinden. 

Via Facebook houden wij u graag op de hoogte van onze activiteiten, maar willen wij vooral ook onze projecten en goede doelen nog eens extra in de verf zetten. Zij zijn vaak nog steeds te weinig zichtbaar in onze samenleving.


Blindgeleidehond Racham studeert af (03 maart 2020)

In samenwerking met VZW Vrienden der Blinden nam onze club in 2019 het peterschap op zich (€ 750) voor de opleiding van blindgeleidehond Racham. 

Deze week is Racham afgestudeerd! 

Vanaf deze week volgt Racham samen met zijn nieuwe baasje Dirk nog een laatste intensieve training bij Vrienden der Blinden alvorens de leiband volledig wordt overgedragen. Na deze training gaat Racham definitief aan de slag als blindgeleidehond voor zijn nieuwe baasje.

Vanaf de prille leeftijd van 8 weken tot 1 jaar, leefde Racham bij een pleeggezin. Zo raakte hij gewend aan het familieleven. Vanaf de leeftijd van 1 jaar tot 2 jaar volgde de opleiding bij Vrienden der Blinden. Deze vond tijdens de week plaats. In het weekend verbleef Racham bij een ander pleeggezin.

Op de foto zien we Racham met zijn nieuwe baasje Dirk. Ook de pleeggezinnen die Racham opvolgden tijdens de week (tot 1 jaar) en tijdens de weekends (in het 2e jaar, tijdens de training) waren van de partij. Voor Fifty-One Club Knokke-Heist tekenden voorzitter Peter Coppens en protocolchef Jan Mortier present.

Wij wensen Dirk en zijn familie maar ook Racham zelf heel veel plezier met elkaar. 

Wij willen ook de pleeggezinnen expliciet bedanken, voor hun vrijwillige inzet bij Vrienden der Blinden.


Een cheque t.w.v. € 1.551,51 voor VZW Azo! en niet anders (15 februari 2020)

De VZW Azo! en niet anders zet zich in voor alle personen en gezinnen met een gezinslid met een ondersteuningsaanvraag. Zij organiseren zowel gezinsactiviteiten als infoavonden voor ouders en familieleden. 

Fifty-One Club Knokke-Heist overhandigde aan VZW Azo! en niet anders een cheque t.w.v. € 1.551,51.

Dankzij de steun van Fifty-One Club Knokke-Heist werden op het jaarlijkse kerstfeest in december heel wat pakjes uitgedeeld. Ook een infoavond voor de ouders werd hiermee ondersteund.

Op de foto zien wij de leden van vzw AZO! en niet anders en de leden van Fifty-One Knokke-Heist.