SOCIALE DOELEN GESTEUND DOOR FIFTYONE INTERNATIONAL CLUB KNOKKEHEIST VOOR 2020

Blindgeleidehond Raham studeert af (03 maart 2020)

In samenwerking met VZW Vrienden der Blinden nam onze club in 2019 het peterschap op zich (€ 750) voor de opleiding van blindgeleidehond Raham. 

Deze week is Raham afgestudeerd! 

Vanaf deze week volgt Raham samen met zijn nieuwe baasje Dirk nog een laatste intensieve training bij Vrienden der Blinden alvorens de leiband volledig wordt overgedragen. Na deze training gaat Raham definitief aan de slag als blindgeleidehond voor zijn nieuwe baasje.

Vanaf de prille leeftijd van 8 weken tot 1 jaar, leefde Raham bij een pleeggezin. Zo raakte hij gewend aan het familieleven. Vanaf de leeftijd van 1 jaar tot 2 jaar volgde de opleiding bij Vrienden der Blinden. Deze vond tijdens de week plaats. In het weekend verbleef Raham bij een ander pleeggezin.

Op de foto zien we Raham met zijn nieuwe baasje Dirk. Ook de pleeggezinnen die Raham opvolgden tijdens de week (tot 1 jaar) en tijdens de weekends (in het 2e jaar, tijdens de training) waren van de partij. Voor Fifty-One Club Knokke-Heist tekenden voorzitter Peter Coppens en protocolchef Jan Mortier present.

Wij wensen Dirk en zijn familie maar ook Raham zelf heel veel plezier met elkaar. 

Wij willen ook de pleeggezinnen expliciet bedanken, voor hun vrijwillige inzet bij Vrienden der Blinden.


Een cheque t.w.v. € 1.551,51 voor VZW Azo! en niet anders (15 februari 2020)

De VZW Azo! en niet anders zet zich in voor alle personen en gezinnen met een gezinslid met een ondersteuningsaanvraag. Zij organiseren zowel gezinsactiviteiten als infoavonden voor ouders en familieleden. 

Fifty-One Club Knokke-Heist overhandigde aan VZW Azo! en niet anders een cheque t.w.v. € 1.551,51.

Dankzij de steun van Fifty-One Club Knokke-Heist werden op het jaarlijkse kerstfeest in december heel wat pakjes uitgedeeld. Ook een infoavond voor de ouders werd hiermee ondersteund.

Op de foto zien wij de leden van vzw AZO! en niet anders en de leden van Fifty-One Knokke-Heist.